Agenda

Workshops

Sommige kinderen hebben de pech dat ze nog niet oud genoeg zijn om naar Vonk te gaan, of zij hebben het niveau niet om daar onderwijs te volgen. Voor hen organiseer ik met regelmaat workshops. Dit zijn dagen of dagdelen waar er altijd een thema centraal staat.

In een klein groepje mede dierfanaten leren kinderen meer over dieren.

Ook aan volwassenen wordt gedacht. Regelmatig is er in Dierlokaal een creatieve of diergerelateerde workshop te volgen. Meestal door een ander gegeven.

Inschrijven
Inschrijven kan per mail, telefoon of Whats-App.
Ouders zijn welkom bij workshops, max. 1 ouder per kind. Dit is geen verplichting, het mag als een kind dat prettiger vindt.


Hieronder het aanbod:

**Op aanvraag en op maat**

Help mijn kind wil een huisdier, wat nu? *volwassenen*
Voor ouders die hun kind een dier gunnen, maar geen idee hebben waar te beginnen, welk dier en hoe dan. Een passend advies op maat, passend bij uw persoonlijke situatie en wensen. Alles om wederzijdse teleurstellingen (bij u, uw kind en het dier) te voorkomen.

Graag kijk ik met jullie mee in huis of jullie komen (met of zonder kinderen) langs in Dierlokaal. Ook kan ik meekijken/meedenken als er al een huisdier is, maar dit valt tegen of er zijn vragen en onzekerheden.


Geplande data:

15-06: Knutselen met dieren *alle leeftijden*
Tijdens deze workshop leer je in ieder geval 3 dieren beter kennen. Eén of misschien meer dieren ga jij eens beter bekijken. Aan de hand van wat je ziet mag je een kunstwerk gaan maken. Je maakt het dier op jouw manier na. Het leuke is dat iedereen andere dingen ziet en op deze manier ga je een dier heel anders waarderen. Uiteraard gaat het kunstwerk (of kunstwerken) mee naar huis.
Kosten: € 17,50
Tijdstip: 13.30 – 15.30 uur

17-06: Peuterochtend
Voor de ouders, grootouders, ooms, tantes of oppas met een peuter zijn er speciale peuterochtenden. Er wordt een boek over dieren voorgelezen, er is ruimte voor een dansje/liedje en uiteraard kunnen de dieren in alle rust worden bekeken.

Er kan worden geknutseld of er wordt een dier speciaal in de spotlight gezet. Iedere keer is het aanbod anders en wordt het afgestemd op de behoefte van dat moment.

Samen kunnen de peuters spelen terwijl de volwassenen een kopje koffie of thee drinken.

Kosten: € 7,50 (per peuter en 1 begeleider)
Tijdstip: 09.30 – 11.00 uur

20-06: Maken van een moswandje *volwassenen*
In samenwerking met Britt van Vang je Droom gaan we weer heerlijk crea bea aan de slag. Als ware kunstenaar ga je aan de slag met mos in de prachtigste kleuren. Je gaat sowieso naar huis met een uniek en heel mooi kunstwerk, waar je huis (of andere plek) nog een beetje groener van gaat worden.
Creatieve Workshops & DIY pakketten! Workshops grote groepen. Bedrijven, vrijgezellenfeest & babyshower. Van 1 tot 250+ personen. – Vang je droom | Creatieve workshops & DIY pakketten. Workshops voor Bedrijven, vrijgezellenfeest & babyshower. Van 1 tot 100+ deelnemers. Grote groepen & online.

Kosten: v.a. € 49,-
Tijdstip: 19.30 – 21.30 uur

23-06: Peuteryoga
Door Laura van Jodi Yoga. Dankzij haar jarenlange yoga ervaring is dit het ultieme moment om een fijn moment samen met je peuter te hebben. Kijk voor meer informatie op:
https://www.jodiyoga.nl/

28-06: Peuteryoga

28-06: Ontmoeten van de dieren *volwassenen*
Het is gewoon enorm gaaf om dieren te ontmoeten, ook voor volwassenen. Regelmatig zal er een avond speciaal voor volwassenen zijn. Er is veel ruimte om de dieren te ontmoeten en vragen te stellen. Deze avond is gezellig en leerzaam.

Kosten: € 10,- p.p.
Tijdstip: 19.30 – 21.00 uur

29-06: Dierenclub 8+

30-06: Wat zeg je? (6+ jaar)
Een workshop waarbij er aandacht is hoe dieren communiceren. Waarom is het soms beter om niets te zeggen? En waarom juist wel?

Praten dieren net als mensen? Hoe goed begrijp jij dieren?

Vaak begrijpen kinderen dieren verrassend goed en leren zij dit tijdens deze workshop dat zij dit echt weten.
Kosten: € 10,- p.p.
Tijdstip: 10.00 – 11.30 uur

30-06: Dierenquiz (10+ jaar)
Een interactieve quiz, in een team strijden kinderen tegen andere teams om te ontdekken welk team de dierenwereld het beste kent.

Via geluiden, filmpjes, verschillende vragen, kleine uitdagingen en nog veel meer moois komt er een winnaar naar voren. Bijvangst is veel nieuwe feitjes en weetjes over het dierenrijk.

Uiteraard gaan de winnaars met een echte Dierlokaal prijs naar huis

Kosten: € 12,50 p.p.
Tijdstip: 14.00 – 16.00 uur

06-07: Zien en horen (6+ jaar)
Samen gaan we de wereld van dieren ontdekken. Dit keer door letterlijk te gaan bekijken hoe sommige dieren zien en te horen hoe hun oren werken. Kinderen gaan ontdekken dat er verschillende manieren van zien en horen zijn.

Via een aantal leuke attributen kunnen wij ons verplaatsen in dieren en ervaar je letterlijk hoe een dier ziet of hoort.

Kosten: € 10,- p.p.
Tijdstip: 10.00 – 11.30 uur

06-07: Dierenclub (5 – 8 jaar)

14-07: Knutselen met dieren *alle leeftijden*
Voor de echte knutselkinderen, die ervan houden om de wereld te leren begrijpen door er uitgebreid over te knutselen, tekenen, plakken, knippen, kleien, schilderen etc.

Samen bekijken we een aantal dieren. Deze mogen kinderen op hun eigen manier namaken. Er zijn voldoende voorbeelden om de twijfelaars wat op weg te helpen.

In ieder geval gaat ieder kind naar huis met een eigen kunstwerk (of misschien wel meer)

Kosten: € 12,50 p.p.
Tijdstip: 10.00 – 12.00 uur

27-07: Dierenclub (8+ jaar)